Το ταξίδι μας στη Γερμανία σε άρθρο στην εφημερίδα "Η Κέρκυρα Σήμερα"

Το Σάββατο 26 Αυγούστου, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Η ΚΕΡΚΥΡΑ ΣΗΜΕΡΑ", άρθρο για το ταξίδι που πραγματοποιήσαμε στη Γερμανία από τις 6 έως τις 20 Αυγούστου.

Διαβάστε παρακάτω όλο το άρθρο.

 

«Αναζητώντας την ειρήνη» -  Το Primaschool στη Διεθνή Συνάντηση Νέων στη Γερμανία.

Από τις 6 έως τις 20 Αυγούστου, το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Primaschoolσυμμετείχε με 20 μαθητές, στη Διεθνή Συνάντηση Νέων, που πραγματοποιήθηκε από τον οργανισμό «Europa bewegen» στο Asbach της Γερμανίας, με θέμα  «Αναζητώντας την ειρήνη».

Στη διάρκεια των 2 εβδομάδων του ταξιδιού, το καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών ήταν γεμάτο με ποικίλες δραστηριότητες και εκδρομές: Είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν με μαθητές από τη Λετονία, τη Γερμανία και τη Λευκορωσία και να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και πληροφορίες για το διεθνή αγώνα που πραγματοποιείται με στόχο την ειρηνική συμβίωση των λαών και την καταπολέμηση της ρατσιστικής συμπεριφοράς στην Ευρώπη και στον κόσμο. Παρουσίασαν τη χώρα αλλά και το νησί μας, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα αξιοθέατά, τα έθιμα και τις συνήθειές μας και ενημερώθηκαν αντίστοιχα από τους μαθητές των άλλων χωρών. Επισκέφθηκαν 2 μεγάλες πόλεις της Γερμανίας, την Κολωνία και το Münster, και είδαν τα μουσεία και τα αξιοθέατα τους. Τέλος κάθε μέρα συμμετείχαν σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες ή σε πεζοπορίες στη φύση.

Επιστρέφοντας στην Κέρκυρα, τα παιδιά ήταν ενθουσιασμένα, είχαν τις καλύτερες αναμνήσεις και δήλωσαν ότι θέλουν να συμμετέχουν ξανά σε αντίστοιχα ταξίδια γιατί αποτέλεσε εμπειρία ζωής για εκείνα. Πολύ σημαντικό στοιχείο επίσης είναι ότι κράτησαν επαφή με παιδιά από άλλες χώρες και αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα και στην ανάπτυξη δεσμών μεταξύ τους αλλά και στην βελτίωση του επιπέδου των γερμανικών και των αγγλικών τους.

Την ομάδα συνόδευσαν η κα SabineStüder, η κα Ξάνθη Βαγγαλάτη και η κα Πολίνα Τριανταφύλλου. Το ταξίδι χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα Bundesjugendplanτης Γερμανίας και από το LandschaftsverbandRheinland. Για το λόγο αυτό το κόστος συμμετοχής για κάθε μαθητή ήταν ιδιαίτερα χαμηλό, μόλις 160€.

 

 

Ημερομηνίες: 
28/08/17 15:09