Με ποια κριτήρια θα επιλέξω το Κέντρο Ξένων Γλωσσών για το παιδί μου;

Σε ένα κέντρο ξένων γλωσσών το παιδί σας θα έρθει για πρώτη φορά σε επαφή με άλλα ακούσματα, με άλλα γράμματα, με έναν ολόκληρο καινούριο κόσμο. Από την σωστή σας επιλογή του φροντιστηρίου εξαρτάται, εάν το παιδί σας θα αγαπήσει την ξένη γλώσσα που μαθαίνει και πόσο γρήγορα θα φτάσει σε ένα καλό επίπεδο για να αποκτήσει ένα πτυχίο.
Μετά την ερευνά σας που σίγουρα έχετε κάνει σε συζητήσεις με φίλους και στο διαδίκτυο, πάρτε τηλέφωνο στο Κέντρο ξένων γλωσσών το οποίο έχει τραβήξει την προσοχή σας και κλείστε ένα ραντεβού με τον ιδιοκτήτη ή την ιδιοκτήτρια.
Κατά την επίσκεψη σας στο φροντιστήριο ζητήστε να σας δείξουν τους χώρους και βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρές , αν έχουν επαρκή φωτισμό και εξαερισμό και αν υπάρχει κλιματισμός.
Σε όλα τα νόμιμα φροντιστήρια οι δάσκαλοι/καθηγητές έχουν σπουδάσει την γλώσσα που διδάσκουν και έχουν αποκτήσει την άδεια διδασκαλίας. Ωστόσο ρωτήστε, πόσο έμπειροι είναι, εάν είναι native speakers και εάν χρησιμοποιούν μόνο την αγγλική / γερμανική γλωσσά στο μάθημα, γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο το παιδί θα αρχίσει να μιλάει την γλώσσα σύντομα.
Σε ένα σοβαρό φροντιστήριο η μέθοδος διδασκαλίας βασίζεται στα πιο σύγχρονα μέσα, όπως διαδραστικοί πίνακες και Ε-books, επειδή έτσι η μάθηση γίνεται διασκέδαση!
Σημαντικό κριτήριο είναι επίσης, εάν υπάρχουν επιπλέον παροχές όπως γραμματειακή υποστήριξη, άμεση ενημέρωση του γονέα σε τυχόν δυσκολίες του παιδιού, αναπλήρωση μαθημάτων σε περίπτωση ασθένειας, εξάσκηση με κομπιούτερ, δανειστική βιβλιοθήκη, βαθμοί και ενημερώσεις γονέων κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Εάν το παιδί αγαπήσει την ξένη γλώσσα που μαθαίνει και οι καθηγητές του φροντιστηρίου ξέρουν να το χειριστούν, τότε θα φτάσει πολύ γρήγορα στο να δώσει εξετάσεις και να αποκτήσει ένα από τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας. Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών που θα διαλέξετε πρέπει να παρέχει ένα μελετημένο πρόγραμμα σπουδών, ένα πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις και ευέλικτες λύσεις για παιδιά που επιθυμούν να προχωρήσουν πιο γρήγορα και εντατικά.

Sabine Stüder

Ημερομηνίες: 
04/09/18 16:22