4ος Νικητής του Διαγωνισμού!

Συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας Αλκυόνη Φραντζέσκου για τη νίκη της στο διαγωνισμό του σχολείου μας με θέμα την παλαιά πόλη της Κέρκυρας.
Ήταν η πρώτη που απάντησε σωστά στις 02/05/2013 στις 21:07 μ.μ.
Μπράβο Αλκυόνη!
Η τέταρτη φωτογραφία του διαγωνισμού απεικόνιζε τον ανδριάντα του Γεώργιου Γκίλφορντ που βρίσκεται μέσα στο «Μποσκέτο», τον Δημοτικό Κήπο της Κέρκυρας.
Το άγαλμα κατασκευάστηκε από τον γλύπτη Κ. Απέργη το 1883 με σκοπό να στηθεί στο Εθνικό Πανεπιστήμιο όμως τον Νοέμβριο του 1885 οι Πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου αποφάσισαν τη δωρεά του ανδριάντα στην Κέρκυρα και την τοποθέτησή του κοντά στην Ιόνιο Ακαδημία. Ο Γκίλφορντ γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου του 1766 στο Λονδίνο και είχε αριστοκρατική καταγωγή. Σπούδασε νομική στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Ήταν πολιτικός, βαθιά φιλέλληνας και λάτρης του έργου του Ομήρου. Το 1791, σε ηλικία 25 ετών, βαφτίστηκε ορθόδοξος στην Κέρκυρα με το όνομα Γεώργιος. Το 1823 μετά από ενέργειές του και με τη βοήθεια του Ιωάννη Καποδίστρια ίδρυσε την Ιόνιο Ακαδημία, η οποία θεωρείται το πρώτο ελληνικό Πανεπιστήμιο. Πέθανε ξαφνικά τον Οκτώβριο του 1827 στο Λονδίνο σε ηλικία 61 ετών. Ο θάνατός του προκάλεσε θλίψη όχι μόνο στους Κερκυραίους αλλά σε όλους τους Έλληνες και τους ανθρώπους του πνεύματος.
Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για τις επόμενες εβδομάδες με νέα φωτογραφία που θα αναρτηθεί σήμερα στις 19:00 μ.μ.
Καλή επιτυχία!

Ημερομηνίες: 
17/05/13 17:00