1ος Νικητής του Διαγωνισμού!

Συγχαρητήρια στο μαθητή μας Σπυρίδωνα Σπίνουλα  για τη νίκη του στο διαγωνισμό του σχολείου μας με θέμα την παλαιά πόλη της Κέρκυρας.

Ήταν ο πρώτος που απάντησε σωστά  την πρώτη μέρα, της πρώτης εβδομάδας του διαγωνισμού, στις 05/04/2013 στις 18:00 μ.μ.

Μπράβο Σπυρίδωνα!

Η πρώτη φωτογραφία του διαγωνισμού απεικόνιζε τμήμα από την τήβεννο του ανδριάντα τουJohann Mattias von der Schulenburg  που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο του Παλαιού Φρουρίου.

 Ο Johann Mattias von der Schulenburg  (8/8/1661 - 14/3/1747) ήταν Γερμανός αρχιστράτηγος στην υπηρεσία της Βενετίας που τον όρισε αρχηγό των στρατιωτικών δυνάμεων ξηράς που απέκρουσαν τους Οθωμανούς Tούρκους κατά την πολιορκία της Κέρκυρας το 1716.

Χάρη στην στρατιωτική του ιδιοφυία και το θάρρος του, οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη της Κέρκυρας και τελικά έφυγαν, αφού παράλληλα έχασαν την μάχη στην Ευρώπη, αντιμετωπίζοντας τις ενωμένες χριστιανικές δυνάμεις υπό τον Ευγένιο της Σαβοΐας.

Η Βενετία για να τον τιμήσει του χάρισε ένα αδαμαντοκόλλητο σπαθί, ισόβια σύνταξη και κατασκεύασε τον ανδριάντα του ενώ ακόμη ζούσε κάτι, που δεν συνηθιζόταν

Κάθε χρόνο στις 11 Αυγούστου γίνεται λιτανεία του σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνος σε ανάμνηση θαύματος που σχετίζεται με την πολιορκία. 

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για την επόμενη εβδομάδα  με νέα  φωτογραφία που θα αναρτηθεί σήμερα  στις 19:00 μ.μ.

Καλή επιτυχία!

Ημερομηνίες: 
12/04/13 17:42