Η διεύθυνση


 

Sabine Stüder

Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Primaschool.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Κολονίας (Universität zu Köln) Αγγλική και Γερμανική Φιλολογία με παιδαγωγική κατεύθυνση, ενώ παρακολουθούσε και μαθήματα Ελληνικής γλώσσας στο τμήμα Βυζαντινής ιστορίας. Στη συνέχεια εργάστηκε δύο χρόνια ως καθηγήτρια Αγγλικών και Γερμανικών σε Γυμνάσιο και Λύκειο στο Αμβούργο (Hamburg) με παράλληλη παρακολούθηση διδακτικών σεμιναρίων. Το 1992 μετακόμισε στην Κέρκυρα και ασχολείται από τότε με τη διδασκαλία της Αγγλικής και Γερμανικής γλώσσας, καθώς και της Ελληνικής γλώσσας σε ξένους.

Συμμετείχε σε πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης διαθέτει εξειδίκευση στη διδακτική μεθοδολογία όλων των ηλικιών και έχει μεγάλη εμπειρία στην προετοιμασία για το TestDaf (απαραίτητο πιστοποιητικό για σπουδές στην Γερμανία) και για το Goethe Zertifikat C2.

Από το 2009 συμμετέχει ως πιστοποιημένη εξετάστρια προφορικού λόγου στις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας σε όλα τα επίπεδα Α1 έως C1.

Έχει εκπαιδευτεί σε θέματα διοίκησης επιχειρήσεων και teacher training, και έχει μεγάλη εμπειρία στη διεκπεραίωση εκπαιδευτικών ταξιδιών στην Αγγλία και στη Γερμανία. Επίσης έχει αναλάβει recruitment services και διοργανώνει και επιβλέπει προγράμματα της ΕΕ τα οποία προωθούν την εκμάθηση τις Γερμανικής γλώσσας και την προετοιμασία των υποψηφίων για σπουδές στη Γερμάνια.

 

Ξάνθη Βαγγαλάτη

Ιδρύτρια και συνιδιοκτήτρια του Κέντρου Ξένων Γλωσσών Primaschool.

Γεννήθηκε στο Βερολίνο όπου διέμενε μέχρι την εφηβεία. Είναι δίγλωσση, με μητρικές γλώσσες τα Γερμανικά και τα Ελληνικά. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος του Großes Deutsches Sprachdiplom του Goethe- Institut του οποίου υπήρξε υπότροφος.

Έχει πολύχρονη εμπειρία (24 έτη) στη διδασκαλία της Γερμανικής γλώσσας σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις ηλικίες (προσχολική ηλικία έως ενήλικες), έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικά με παιδαγωγικά θέματα, διδακτική και μεθοδολογία. Είναι πιστοποιημένη εξετάστρια προφορικού λόγου επιπέδων A1-C1 του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας από το 2009.

Επίσης έχει παρακολουθήσει εξειδικευμένα σεμινάρια διοίκησης επιχειρήσεων -management και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Έχει οργανώσει και επιβλέψει σεμινάρια ανθρώπινου δυναμικού καθώς και προγράμματα της Ε.Ε. με αντικείμενο την εκμάθηση της Γερμανικής γλώσσας, την προετοιμασία για την επαγγελματική εκπαίδευση και διαβίωση στο εξωτερικό (Γερμανία). Επιπλέον έχει οργανώσει σεμινάρια επιμόρφωσης καθηγητών στη Γερμανική γλώσσα. Ακόμη, οργανώνει επί σειρά ετών μέσω του Primaschool, εκπαιδευτικά ταξίδια στο εξωτερικό (Αγγλία - Γερμανία) όπως και μαθήματα Ελληνικών για ξενόγλωσσους. Επιπροσθέτως διετέλεσε μέλος του τοπικού συλλόγου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Palso Κέρκυρας) και Αντιπρόσωπος της Palso Κέρκυρας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών.